Bij ons zit u goed voor het onderhoud van uw Schoorsteen

Traditioneel schoorsteenveger

Schoorsteenvegen op de traditionele manier gaat met een schoorsteenveegset. Dit kan van boven naar beneden of van beneden naar boven. Wij werken uitsluitend met professionele materialen voor de veiligheid van onze vegers en voor een optimale reiniging.
De veegset bestaat uit een touw met daaraan een borstel. De borstel wordt op en neergehaald door de schoorsteen om het roet goed los te schuren. Als je de schoorsteen van onderen reinigt zit de borstel aan een stok. Deze manier is een stuk veiliger omdat je niet het dak op hoeft.
De manier van schoorsteenvegen is afhankelijk van factoren zoals het type dak, locatie van de schoorsteen, constructie van de schoorsteen en weersomstandigheden.

Elektrisch schoorsteenveger

Elektrisch schoorsteenvegen ook wel roterend elektrisch schoorsteenvegen of power sweeping genoemd is de meest succesvolle en veilige methode om je schoorsteen te reinigen. Het is efficiƫnt, veelzijdig en tijdbesparend systeem.

Schoorsteen frezen

Schoorsteen frezen gebeurt in het geval dat de schoorsteenveger het rookkanaal niet voldoende schoon krijgt met de normale technieken. Dit komt bijvoorbeeld voor na een schoorsteenbrand of wanneer het rookkanaal ernstig vervuild is met teer. Wij frezen de schoorsteen uit met een freesmachine en halen zo de taaie teerlaag van de wand van het rookkanaal.

Schoorsteen voegen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque consequat enim a tortor facilisis, ut hendrerit augue scelerisque. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Vogelnest verwijderen

Een vogelnest in de schoorsteen is een belangrijke oorzaak van schoorsteenbranden. Laat je vogelnest dan ook direct verwijderen door een erkend bedrijf. Vogelnesten hechten zich namelijk vast aan de wanden van het rookkanaal. Daarbij kunnen ze er ook voor zorgen dat de rook bij u naar binnen slaat.

Schoorsteen inspectie

Het periodiek laten inspecteren van uw schoorsteen is belangrijk om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Veel problemen aan de schoorsteen komen door achterstallig onderhoud, stoken met verkeerde brandstof of foutieve aansluitingen. Deze dingen kunnen door een goede schoorsteeninspectie heel simpel voorkomen worden.

Lood vervangen

Het lood vervangen op uw schoorsteen is nodig voor het waterdicht afsluiten van de schoorsteen indien het beschadigd is. Naast het waterdicht maken van de schoorsteen wordt lood ook toegepast op dakkapellen, aanbouwen, waterslagen en dorpels.
Ook lood kan na verloop van tijd gaan slijten. Het lood wordt dan dunner en kan gaan scheuren. Hierdoor ontstaan er lekkages in uw woning en dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Schoorsteen metselen

Schoorsteen metselen is nodig wanneer uw schoorsteen ernstig beschadigd is door bijvoorbeeld brand, vorst, blikseminslag of ouderdom. Hierdoor kunnen er lekkages ontstaan wat natuurlijk erg onprettig is. In het ergste geval is de schoorsteen niet meer te renoveren en zal deze vervangen moeten worden.
Wij kunnen de schoorsteen voor u vervangen.

Schoorsteen impregneren

Uw schoorsteen impregneren is een zeer effectieve preventieve maatregel tegen tal van factoren die uw schoorsteen kunnen beschadigen. Met deze techniek wordt uw schoorsteen beschermd tegen o.a. doorslag van vocht, schimmelvorming, aanhechting van vuil, algen en mos en vorstschade.