Een professionele schoorsteen inspectie laat u doen door Dak- en schoorsteentechniek West

Een professionele schoorsteen inspectie laat u doen door Dak- en schoorsteentechniek West

Een goede schoorsteen inspectie kan extra schade voorkomen en verborgen problemen met schoorstenen detecteren. Een jaarlijkse schoorsteen inspectie is net zo belangrijk als een jaarlijkse schoorsteenreiniging, zo niet meer. Wij bieden professionele inspecties die alle bouwelementen grondig controleren. Vervolgens bevelen wij u aan wat de beste opties zijn voor reiniging, onderhoud of reparatie. Bekijk onze site voor onze aantrekkelijke tarieven.

Waarom is een Schoorsteen inspectie nodig

Manco’s in het schoorsteensysteem zijn niet altijd duidelijk merkbaar en veel huiseigenaren maken de fout te denken dat een ongebruikte haard probleemloos is. Een van de gevaarlijkste situaties is wanneer huiseigenaren hun haard jarenlang niet hebben gebruikt en ervan uitgaan dat deze klaar is voor gebruik. Het is een feit dat er verslechtering van de schoorsteen kan zijn opgetreden sinds het laatste gebruik, of dat er een verstopping in het schoorsteenkanaal kan zitten. Deze onzichtbare problemen kunnen een huisbrand veroorzaken of het huishouden blootstellen aan koolmonoxidevergiftiging. Een schoorsteen inspectie helpt dit te voorkomen en is dus zeker geen overbodige luxe.

Laat onze inspecteurs nagaan of uw schoorsteen beschadigd is

Het is altijd belangrijk om een beschadigde schoorsteen zo snel mogelijk te repareren om mogelijke huisbrand te voorkomen. Soms is de enige manier om te weten dat een schoorsteenreparatie nodig is door een expert in te schakelen. De taak van het inspecteren van een schoorsteen is anders dan het schoonmaken, omdat de focus van het werk niet hetzelfde is. Daarom is het altijd een goed idee om een schoorsteen te laten inspecteren, omdat de inspecteur er misschien achter komt dat een schoorsteenreiniging nog niet nodig is.

Wanneer moet ik mijn schoorsteen laten controleren?

Zelfs wanneer een huiseigenaar zeer zelden een goed onderhouden open haard gebruikt, wordt toch een inspectie aanbevolen. Dat is nodig om te bevestigen dat de schoorsteen geen enkele vorm van schade heeft ondergaan sinds de laatste inspectie van de schoorsteen. Ook als de prestaties van uw schoorsteen niet merkbaar zijn veranderd is het handig om eens per jaar een inspectie te laten doen. Schoorsteeninspecties moeten jaarlijks worden uitgevoerd en kunnen het beste tegelijk met het schoonmaken van de schoorsteen worden gepland. De schoorsteeninspecteur zal de gemakkelijk toegankelijke binnen- en buitendelen van de schoorsteen en schoorsteenaansluiting onderzoeken.

In welke gevallen is een inspectie verder nodig?

Een grondige inspectie is nodig als u onlangs een woning heeft gekocht en u niet bekend bent met de prestaties van de schoorsteen. Een controle wordt ook aangeraden als u van plan bent wijzigingen aan uw schoorsteen of verwarmingssysteem aan te brengen. Als er onlangs brand was in de schoorsteen is het ook belangrijk om een controle te laten uitvoeren. Een schoorsteeninspectie omvat een controle van het volledige schoorsteensysteem, samen met de houtkachel of andere aangesloten apparaten en elementen. Alle interne verbindingen en oppervlakken worden bekeken.

Vraag nu een offerte aan voor een professionele inspectie door onze experts

Bij Dak- en schoorsteentechniek West kunt u snel een inspectie regelen voor een voordelige prijs. U kunt een offerte aanvragen via ons gebruiksvriendelijke online formulier. Wij staan u ook graag te woord via 071 2032 522 als u nog vragen heeft over het onderhoud van uw schoorsteen.

Makkelijk en flexibel in het maken van afspraken

Vrijblijvende offerte

Gecertificeerd personeel

Vast aanspreekpunt