Traditioneel Schoorsteenvegen

Je kan je schoorsteen zelf vegen of door een professional laten doen. Wij raden ten zeerste het laatste aan. Waarom? Om twee simpele redenen, je eigen veiligheid en de verzekering. Onze professionals weten precies wat ze doen en kunnen er daarom ook voor zorgen dat uw schoorsteen op een correcte manier wordt gereinigd. Je bent dan ook verzekerd van een schoon rookkanaal en dus beter beschermd tegen roetbranden en CO-vergiftiging. Mocht er ooit een schoorsteenbrand ontstaan dan is het fijn als je aan de verzekering kan aangeven dat je je schoorsteen regelmatig hebt laten schoonmaken door een erkend bedrijf.

U kunt bij ons uw schoorsteen laten vegen op twee verschillende manieren; traditioneel of elektrisch. In dit stuk gaan we verder in op hoe onze professionals uw rookkanaal reinigen op de traditionele manier.

Schoorsteenveger

 

Hoe gaan onze professionals te werk?

Schoorsteenvegen op de traditionele manier gaat met een schoorsteenveegset. Dit kan van boven naar beneden of van beneden naar boven. Wij werken uitsluitend met professionele materialen voor de veiligheid van onze vegers en voor een optimale reiniging.

De veegset bestaat uit een touw met daaraan een borstel. De borstel wordt op en neergehaald door de schoorsteen om het roet goed los te schuren. Als je de schoorsteen van onderen reinigt zit de borstel aan een stok. Deze manier is een stuk veiliger omdat je niet het dak op hoeft.

De manier van schoorsteenvegen is afhankelijk van factoren zoals het type dak, locatie van de schoorsteen, constructie van de schoorsteen en weersomstandigheden.

 

Wij helpen u graag bij het bepalen van de juiste keuze voor het schoonmaken van uw schoorsteen. Aarzel daarom niet om de telefoon te pakken en ons te bellen voor advies. Wij zijn meer dan bereid je te helpen bij je keuze. Naast advies voor schoorsteenvegen kun je bij ons ook terecht voor dakinspecties, schoorsteenrenovatie of het verwijderen van vogelnesten.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft uw schoorsteen een veegbeurt nodig en woont u in regio Den Haag, Leiden of Wassenaar? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier hieronder of bel naar 071 2032 522. Wij doen ons best u zo snel mogelijk te beantwoorden en u te voorzien an een passende vrijblijvende offerte.

Contactgegevens

071 2032 522

info@dakenschoorsteentechniekwest.nl

Ma - Vri 09:00 - 18:00

Contactformulier

Call Now ButtonBel ons nu!